Costiţele de miel cu oţet balsamic sunt un preparat extravagant şi delicios pentru masa de Paşti, asta tocmai datorită reducţiei de oţet balsamic. Grosimea ideala a costiţelor este de 2 cm.
Se prepara foarte uşor şi repede, chiar înainte de a fi servite.
Gustul dulceag al oţetului balsamic, savoarea sa caracteristică vor da nobleţe preparatului tău simplu, dar de mare efect.
Aceasta este doar una din numeroasele reţete cu oţet balsamic, iar iubitorii de gătit cu oţet balsamic ştiu asta.
Ingrediente
- costiţe de miel 4 buc
- ceapă tocată 2 buc
- oţet balsamic 75 ml
- ulei de masline 1 lingură
- supă de legume 175 ml
- unt 1 lingură
- rozmarin 1 linguriţă
- cimbru 1 linguriţă
- busuioc 1 linguriţă
- sare
- piper
Preparare
Amestecă într-un vas ierburile aromatice: rozmarin, cimbru, busuioc cu sare şi piper. Presară-le pe costiţele de miel, pe ambele părţi. Lasă să ia aromele timp de 15 minute.
Într-o vas de prăjit încălzeşte la foc mediu uleiul de măsline. Prăjeşte costiţele timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pentru o coacere medie sau câteva minute în plus, dacă le preferi mai bine prăjite.
Dispune costiţele prăjite pe o farfurie de prezentare, acoperindu-le pentru a se menţine calde şi a păstra aromele. Apoi căleşte uşor ceapa în acelaşi vas, adaugă oţetul balsamic, amestecând pentru a se amalgama totul şi mai apoi supa de legume preparată precedent. Este vorba de clasica supă de legume obţinută din ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel, usturoi.
Lasă să fiarbă totul, timp de 5 minute la foc mare, până se reduce la jumătate. După asta, adaugă untul, încorporează bine şi varsă sosul obţinut peste costiţe.
Ca garnitură se poate servi anghinare înnăbuşită în ulei de măsline şi usturoi, care îi exaltează extraordinar gustul. De asemenea, se poate acompania cu fasole verde ori legume de primavară sote: ceapa verde, spanac, sparanghel.
Acum sunt gata pentru a fi degustate!
Poftă bună la Masa de Paşti!